Racing är en fantastisk sport där noggrannhet och tillförlitlighet sätts i centrum för att nå framgång. Förberedelserna är avgörande för slutresultatet, därför är samarbetet med teamet och att hålla fysiken på elitnivå två av karriärens bärande pelare. När jag startar motorn litar teamet på att jag presterar mitt bästa, samtidigt som att jag litar på att teamet sätt till att bilen kommer att hålla under hela racet. En ömsesidig tillit och strävan efter perfektion där arbetsuppgifterna i laget delats upp till de bästa inom varje område för att skapa ett så konkurrenskraftigt team som möjligt.

Det är adrenalinet och känslan av kontroll som driver mig framåt. Att kurva efter kurva öka avståndet från bakomvarande eller att klättra i placeringar genom omkörningar skapar ett beroende och en dedikation till att ständigt göra mitt bästa och förbättra mig. Med ett tydligt mål att ta mig uppåt i racingklasserna har handlingskraften successivt ökat med åren och hobbyn jag började med som sexåring har blivit en livsstil.

Eftersom racingen är en exklusiv sport där förarna själva är ansvariga för finansieringen ställs ett högre krav på oss som idrottare än i många andra sporter där en förening eller ett landslag står för det administrativa. Eftersom det rör sig om större kapital inom motorsporten så krävs olika strategier för att finansiera karriären. Själv har jag valt att fokusera på Event, mediaarbete och föreläsningar för att kunna ge mina partners största möjliga avkastning.

Satsningen på V8 Thunder Cars 2013 är en satsning på Sveriges största racingklass på elitnivå med 40 deltagande bilar. Förändringar som sker inför säsongen såsom ett jämnare motorreglemente, Ford Mustang införs i klassen och att racingserien TTA integreras med STCC-serien innebär ännu större PR för serien, då den under 2013 är en supporterklass till STCC-serien. Kontrakt med SVT och Viasat Motor har inneburit publicitet i TV med en halv miljon TV-tittare per säsong.

Bilen är byggd på ett rörramschassie med glasfiberkaross och aluminiuminteriör blir totalvikten endast 1175 Kg, trots att den drivs av en 5,7 liters V8. Toppfarten ligger mellan 280-300 km/h med hjälp av de 440 hästkrafter och ett vridmoment över 600 Nm. Inför säsongen kommer dock 5,7 liters motorn ersättas av en 6,2 liters aluminium V8, vilken levererar mer kraft, men också är miljövänligare.